måndag 28 maj 2012

Sommar-paus?

Undrar vart sommaren tog vägen? Kanske den bara var här på blixtvisit och fick björkarna att slå ut...


Björken fick små musöron för en vecka sedan


Finaste vårblomman i skogen!


Vitsippa

Idag har jag mött en fantastisk man! Men det ska jag berätta mer om en annan gång.
Sorry alla QoL-are som kommer hit helgen före midsommar! De har lovat en mygg-rik sommar!!

tisdag 22 maj 2012

Äntligen!

Äntligen har vi fått solstols-väder! Så härligt det är med sol och värme, jag har njutit i bikini hela dagen!
Och vilken tur att man har handen i paket för då kan man inte kratta gräsmattor!!  ;-)
Nåja, lite nytta har jag gjort i solens sken för jag har putsat nio fönster - med vänster hand. Fönsterputsen tog slut innan jag var klar men jag ilade genast iväg på ICA och investerade en ny flaska. Tänkte det var säkrast, nu när städ-ilet var igång - i morgon kan det ha gått över..!  ;-)

I morgon ska stygnen tas... hoppas jag kan skära och klippa tyg snart...


Monikas täcke, sytt juni 2006

måndag 14 maj 2012

Det kan bli dyrt...

Nä, jag har inte ont längre. Är bara en-armad! Allt tar längre tid men det mesta går rätt bra. Smöra macka kan jag men inte hyvla ost. Äta fil kan jag men inte laga mat. Plocka disk går också bra men inte hänga tvätt. Inget ont som inte har nåt gott med sig!!  ;-)  Hade man dock opererat båda händerna samtidigt, som Lisa blev erbjuden, då hade man verkligen fått problem!

De svart-vita tygerna ligger på hög och väntar på att jag kan stryka och skära igen! Tänkte de skulle få vara med på Quilt-listans JellyRoll-byte.

Svart-Vitt remsbyte

Idag har jag varit till stan en sväng, tur man har automatlåda i bilen. Gjorde mina ärenden och sedan strosade jag runt en stund i blåsten. Köpte en quilttidning, provade ut nya glasögon, bokade synundersökning, klämde på lite kläder och avslutade stadsrundan med att kapa ringarna... Det kan bli dyrt att ha handen i paket! En annan helt vanlig måndag hade jag nog suttit hemma vid symaskinen istället!

Ring-lös

Eftersom jag skall operera även väntra handen så insåg jag plötsligt att man måste ta av sig ringarna! Och det har jag inte kunnat sedan 4:e november 1995. "Slagen i bojor" brukar jag kalla det!  ;-)  Tänkte att guldsmeden hade bättre instrument för sånt än Landstinget. Måste vänta minst en månad innan jag kan prova ut ny storlek. Gissa om det är konstigt att vara utan ringar?!

Sy-abstinensen är svår nu och nya idéer har jag såklart fått! Men det enda jag kunnat göra har varit att plocka och städa lite bland tyghögarna. Fick en hel Ica-kasse med scraps som jag inte kan bestämma mig för vad jag ska göra med... Lagt de pågående projekten (ufon?) i att-göra-klart-högen och hoppas lusten är lika stor om  några veckor som nu!

En till fin pippi hittade till vårt fröbord häromdagen, tror det är en Grönsiska. Liten, söt och hungrig var den.

Hungrig Grönsiska

Idag har vi haft regn, stormvindar och fem plusgrader. Inte är jag nåt avis på sonen som åkt till Rom!?!

onsdag 9 maj 2012

Vojne-vojne!

Jobbat som en galning sista veckorna. Skynda, skynda allt måste bli klart till den nionde maj! Inventering i butiken, bokföring, momsrapport och förberedande hemma. Phust, det har varit aktiva veckor må jag säga. Våravslutning med kviltare från hela Norrbotten och konfirmation av yngsta grabben har vi också hunnit med. Som extra spänning i tillvaron får vi hämta vatten på jobbet  - snösmältning pågår och ytvatten rinner ner i brunnen! Men nu är det 9:e maj och då blev det såhär:



Karpaltunnelsyndromet heter det och nu får jag inte lyfta eller bära något på två veckor!! Läkaren undrade om jag behövde något läkarintyg men jag svarade att jag tänkte ju jobba i morgon...  Jo, du kan jobba, sa han, men du får bara använda vänster hand. Nåja, just nu känns det inte som om det blir arbetsdag i morgon...

Planen var att få färdigt två (?!?) mysplädar innan idag också men den planen sprack..! Tänkte mig nåt snabbsytt men hann bara klar den ena topen.



Kviltning av den här Fisk-Kvilten blir prio 1 när jag kan börja sy igen.


Och vi hade finbesök häromdagen!




En fasantupp spatserade på tomten i flera dagar! Ingen fågel man brukar se här uppe inte!

Nu är det viloläge för mig med en god bok. Vi höres!