måndag 14 maj 2012

Det kan bli dyrt...

Nä, jag har inte ont längre. Är bara en-armad! Allt tar längre tid men det mesta går rätt bra. Smöra macka kan jag men inte hyvla ost. Äta fil kan jag men inte laga mat. Plocka disk går också bra men inte hänga tvätt. Inget ont som inte har nåt gott med sig!!  ;-)  Hade man dock opererat båda händerna samtidigt, som Lisa blev erbjuden, då hade man verkligen fått problem!

De svart-vita tygerna ligger på hög och väntar på att jag kan stryka och skära igen! Tänkte de skulle få vara med på Quilt-listans JellyRoll-byte.

Svart-Vitt remsbyte

Idag har jag varit till stan en sväng, tur man har automatlåda i bilen. Gjorde mina ärenden och sedan strosade jag runt en stund i blåsten. Köpte en quilttidning, provade ut nya glasögon, bokade synundersökning, klämde på lite kläder och avslutade stadsrundan med att kapa ringarna... Det kan bli dyrt att ha handen i paket! En annan helt vanlig måndag hade jag nog suttit hemma vid symaskinen istället!

Ring-lös

Eftersom jag skall operera även väntra handen så insåg jag plötsligt att man måste ta av sig ringarna! Och det har jag inte kunnat sedan 4:e november 1995. "Slagen i bojor" brukar jag kalla det!  ;-)  Tänkte att guldsmeden hade bättre instrument för sånt än Landstinget. Måste vänta minst en månad innan jag kan prova ut ny storlek. Gissa om det är konstigt att vara utan ringar?!

Sy-abstinensen är svår nu och nya idéer har jag såklart fått! Men det enda jag kunnat göra har varit att plocka och städa lite bland tyghögarna. Fick en hel Ica-kasse med scraps som jag inte kan bestämma mig för vad jag ska göra med... Lagt de pågående projekten (ufon?) i att-göra-klart-högen och hoppas lusten är lika stor om  några veckor som nu!

En till fin pippi hittade till vårt fröbord häromdagen, tror det är en Grönsiska. Liten, söt och hungrig var den.

Hungrig Grönsiska

Idag har vi haft regn, stormvindar och fem plusgrader. Inte är jag nåt avis på sonen som åkt till Rom!?!

5 kommentarer:

 1. Oj, det var rediga märken du fått efter ringarna. Jag kan fortfarande - med lite möda - få av mig mina.
  Vilken söt liten pippi du fångat på bild.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Krya på dig fort nu!!
  Kram Lizzna

  SvaraRadera
 3. Det är när man absolut inte kan som man kommer på så många idéer. Åtminstone är det så för mig.
  Hoppas att läkningen går snabbt, så du kan använda din hand på normalt sätt igen.

  SvaraRadera
 4. Äntligen frisläppt......hm känner igen några av din svartvita tyger jag vill gärna ha dina remsor....=)

  SvaraRadera
 5. Härligt att det går åt rätt håll med handen.
  ...det närmar sig "helgen före midsommar", fortare än man hinner med.

  Ha det gott, kram till dej.

  SvaraRadera