onsdag 9 maj 2012

Vojne-vojne!

Jobbat som en galning sista veckorna. Skynda, skynda allt måste bli klart till den nionde maj! Inventering i butiken, bokföring, momsrapport och förberedande hemma. Phust, det har varit aktiva veckor må jag säga. Våravslutning med kviltare från hela Norrbotten och konfirmation av yngsta grabben har vi också hunnit med. Som extra spänning i tillvaron får vi hämta vatten på jobbet  - snösmältning pågår och ytvatten rinner ner i brunnen! Men nu är det 9:e maj och då blev det såhär:Karpaltunnelsyndromet heter det och nu får jag inte lyfta eller bära något på två veckor!! Läkaren undrade om jag behövde något läkarintyg men jag svarade att jag tänkte ju jobba i morgon...  Jo, du kan jobba, sa han, men du får bara använda vänster hand. Nåja, just nu känns det inte som om det blir arbetsdag i morgon...

Planen var att få färdigt två (?!?) mysplädar innan idag också men den planen sprack..! Tänkte mig nåt snabbsytt men hann bara klar den ena topen.Kviltning av den här Fisk-Kvilten blir prio 1 när jag kan börja sy igen.


Och vi hade finbesök häromdagen!
En fasantupp spatserade på tomten i flera dagar! Ingen fågel man brukar se här uppe inte!

Nu är det viloläge för mig med en god bok. Vi höres!
12 kommentarer:

 1. Stackare!
  Är du opererad nu, eller???
  Hos mig misstänker de samma, men de har proppat på mig olika skydd/hjälpmedel att använda dag- och nattetid!!
  Krya på dig och ha det så bra som det går!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Opererad i förmiddags så det börjar värka lite nu. Provade också olika hjälpmedel i våras, kostade skjortan o hjälpte inte alls! Svårast nu blir sy-abstinensen! ;-) Kram!

   Radera
 2. Toppen blev fin! Glad att jag kunde inspirera, hoppas firrarna får några ögon också :-)
  Måste vara skönt att ha operationen gjord även om det gör ont nu! Krya på Dig!
  kram

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas att du inte får allt för svår värk. För en massa år sedan gjorde jag den operationen och minns hur handikappad jag kände mig med bara en hand. Den första dagen kunde jag inte ens bre en macka själv - det gjorde för ont. Så snopen jag blev, för det hade jag inte väntat mig.

  SvaraRadera
 4. Usch då, det ser ut att göra riktigt ont. Hoppas du snart kan använda handen igen och att du i alla fall slipper ha ont.
  Quilten blev jättefin, kul detalj med bården och fisken "utanför".
  Krya-på-dig-kramar

  SvaraRadera
 5. Den 13:e maj fick jag göra samma operation och nu på måndag går jag tillbaka till jobbet. Som förskollärare var det inte att tänka på att försöka jobba. Men det har gått förvånansvärt bra och jag har kunna sy en del senaste veckorna (bra terapi sa doktorn,allt syjobb som inte gör ont). Lycka till och hoppas du också återhämtar dig snabbt!

  SvaraRadera
 6. Usch och fy vilket elände. Förstår om du börjar få ont, när bedövning mm släpper.
  Krya på Dej!
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 7. Handpaketet känner jag igen :)) det kommer att bli jättebra och så skönt att slippa domningarna. Fiskquilten är jättefin och fasanen likaså. Fasaner finns det lite fler av här nere, tror jägarna planterar ut sådana för att jaga.

  Snart är det bara en månad kvar till det bär av till Luleå :)

  Kramis o Lycka till med handen.
  Jag fick Citodon men behövde bara ta en tablett första natten.

  SvaraRadera
 8. Aj, aj! Vilket är värst - att ha ont eller att inte kunna sy? Hoppas det läker snabbt så att du snart är på G igen.
  Fiskkvilten är kul och fasanen så fin. Så'na finns det en del av om man lämnar stadsbebyggelsen. På gården finns bara skator, kråkor, duvor och gråsparvar. Ingen koltrast har synts till än.

  Kram och ta det försiktigt med handen så att du kan sy så det ryker när vi kommer i juni.

  SvaraRadera
 9. Krya på dig, men du kommer väl att vara lite handikappad några veckor. Din fiskkvilt var kul, du hinner göra den färdig sen! Kram

  SvaraRadera
 10. Jättefin fiskkvilt! Ojoj det ser ont ut.Jag fick tid för några år sedan att göra samma op. men fick tid för BÅDA händerna SAMTIDIGT!Jag ringde och frågade om de skrivit fel på remissen men nej då, så jag avbokade!Har bekymmer och kör med handledsskydd på nätterna, får se hur länge set går....

  SvaraRadera
 11. Så skönt att ha op bakom dig. Nu kan det bara bli bättre!
  Krya på dig!

  Kram Malin

  SvaraRadera